Kerrie zuurkool met pulled porc

De smaak van een heerlijk broodje pitzoetig Pulled Porc bij restaurant De Markt in Veenendaal deed mij op het idee komen dit in een gerecht te verwerken.

Geïnspireerd door het recept uit Pauline's keuken ben ik aan de slag gegaan. Ik kocht een prachtig stuk varkensprocureur bij de keurslager in Rhenen. Hij was benieuwd wat ik met zo'n groot stuk procureur ging doen.

Ik wilde dat het vlees zo'n heerlijk pittige en zoete smaak zou krijgen. Het recept van eigengemaakte barbecuesaus paste daar heel goed bij. Heerlijk en makkelijk om te maken ook. Vele malen lekkerder dan uit een potje. Met een gesnipperd uitje, azijn, mosterd, donkerbruine basterdsuiker, ketchup, gerookte paprikapoeder en worcestersaus of een beetje cocktailsaus in een pannetje ontstaat er een mooie volle saus.

Het vlees heb ik ingewreven met een kruidenrub. Dat zie je in dat witte schaaltje zitten. Voor de kruidenrub doe je wat komijn, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, chilipoeder, venkelzaad, zout en wat bruine suiker in een kommetje en roer dat lekker doorelkaar.

De barbequesaus heb ik over de met kruidenrub ingewreven varkensprocureur gegoten.

En toen ging het geheel de oven in. Langzaam en lang garen. Dan pas ontstaat die mooie botermalse draadjes structuur met een heerlijke smaak.

Zelfgemaakte aardappelpuree van goede aardappelen smaakt hier heerlijk bij. Ik gebruik hiervoor Rode Biltstar aardappelen. Als finishing touch bij een ouderwetse aardappelpuree voeg ik naast de roomboter wat warme melk toe en een ei.

De zuurkool, die ik had gewokt in wat jus van het vlees en kerriepoeder maakte het geheel af.

 

Wij hebben er hier van genoten! Ik hoop jullie ook.

Het volledige recept kun je downloaden onder.........

 

 

Wil je ook een Anne kookt maaltijd?

Op vrijdag kook ik voor maximaal 12 personen.

 

Geef uiterlijk donderdag door of je een maaltijd wilt bestellen. Eerder mag natuurlijk ook. 

 

Mail je verzoek naar mij door hier te klikken.

Vrijdag haal ik de verse ingrediënten in huis en ga ik aan de slag.

 

Anne Kookt

Boslandweg 18

3911VE Rhenen

(06)33180201